Prima pagina
Bilanţ al administraţiei publice locale în 2009 PDF Imprimare Email
Luni, 22 Februarie 2010 08:10
Index articol
Bilanţ al administraţiei publice locale în 2009
Pagina 2
Toate paginile

 

Conjunctura economică

Anul 2009 a fost un an de criză economică severă, un an în care Guvernul României s-a ocupat mai mult de politică şi mai puţin de economie. Un efect al acestei abordări a fost faptul că în sectorul de stat nu s-au făcut practic reforme.

Datele de final de an arată consecinţele lipsei viziunii economice guvernamentale în combaterea crizei. Economia românească a pierdut cam 8% din angajaţi, iar dacă avem în vedere că practic toate reducerile de personal (cu excepţia unor autorităţi locale) s-au făcut în sectorul privat, rezultă că peste 12% din angajaţii sectorului privat au fost concediaţi. Aceasta a făcut ca numărul şomerilor din România să se dubleze, ajungând să avem la sfârşitul anului peste 700.000 de şomeri.

Un efect direct al acestei stări de fapt a fost scăderea puterii de cumpărare a populaţiei. Reducerea a fost estimată la peste 10%.

Pentru unele companii, anul 2009 a însemnat intrarea în insolvenţă. A fost cazul chiar a unor companii mari, unele fiind prezente şi în Oradea.Ultima actualizare în Marţi, 23 Februarie 2010 07:00
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO